Näin kurssin päättyessä vielä muutama sana sosiaalisen median palvelujen käytön lopettamisesta. rilaiset haamutilit some-palveluissa eivät välttämättä anna hyvää kuvaa omistajastaan. Jotta tältä kurssilta ei jäisi turhia rippeitä verkkoon, niin voitte halutessanne poistaa kurssilla luomanne blogit ja Google-tilin Kopasta löytyvien ohjeiden avulla.
Palvelujen lopettamiseen on useita erilaisia syitä, mutta useimmiten kävijöiden/seuraajien/keskustelijoiden toivotaan seuraavan mukana toiseen palveluun. Siksi on hyvä varmistaa, että sinut tavoitetaan vielä palvelun käytön loputtua.
1) Kerro toisille, että lopetat palvelun käytön
- Kerro uutinen profiilisivullasi tai esim. blogisi viimeisimpänä kirjoituksena. Varmista, että tämä tieto näkyy ensimmäisenä!
- Kerro myös mitä se tarkoittaa käytännössä. Aiotko esim. jättää blogisi verkkoon luettavaksi? Aiotko ottaa profiilisi ja/tai tuottamasi sisällöt kokonaan pois kyseisestä palvelusta?
- Jos mahdollista tai tarpeellista, niin kerro uutinen hyvissä ajoin etukäteen, jotta verkostosi jäsenet ehtivät saada tiedon ennen "katoamistasi".
2) Kerro mistä sinut ja/tai tuottamasi sisällöt löytää jatkossa
- Jos aiot siirtää sisältösi toiseen palveluun, niin kerro, mikä tuo palvelu on.
- Luo lisäksi linkki kyseiseen palveluun.
- Jos uuden palvelun käyttö vaatii rekisteröitymisen, anna myös jokin muu yhteystieto tai kanava, jonka kautta sinut tavoittaa.
3) Ohjaa viestit uuteen paikkaan
Jos aiot jättää sisältösi tai profiilisi vanhaan verkkopalveluun, vaikka itse lopetat sen käytön, niin vältä katkoksia:
- Ota tarvittaessa kommentointimahdollisuus pois päältä, jos et halua enää valvoa tai vastailla tuottamiesi sisältöjen (videoiden, blogitekstien jne.) saamiin kommentteihin.
- Määrittele palvelun asetuksista, että sinulle ei voi enää lähettää yksityisviestejä tai varmista, että ne tulevat suoraan sähköpostiisi.
